Ahogy öregszünk, egyre többet gondolkodunk azon, hogy lehetne legalább részben megőrizni külsőnket, testünk fiatalságát. (Szép kis bevezető, pont, mint egy teleshopban..) :) Utána néztem, milyen organikus és vegán esküvői menüsorok léteznek, népszerűek-e ezek egyáltalán és leesett az állam. Engem ugyan bármikor le lehet venni a lábamról egy marhapörkölttel, de mostanában egyre többször esik jól húsmentes kajákat fogyasztani, nem beszélve egy frissen sült falafelről. Na de mi is organikus? Hogy kerül ez az esküvői asztalra? Egy San Diego-i catering cég kizárólag erre specializálódott, ellenőrzött farmjaikról szerzik be valamennyi felhasznált alapanyagukat, csak “élő”, friss zöldségeket és háztáji módszerekkel tartott állatok húsát használják az ételkészítés során.
Az organikus alapanyagok rovartirtó-, permetező és egyéb vegyszerek felhasználása nélkül készülnek, az állatok takarmányozásához pedig nem használhatnak tápszereket és antibiotikumokat. Az ételkészítés során igyekeznek a legrövidebb ideig hőkezelni azokat, így az étel valóban friss maradhat és megőrzi a valódi íz-, és élettani tulajdonságait.Hogy el tudjatok képzelni egy töltött káposzta mentes esküvői menüt, vagy legalább a gondolat szintjén eljátszatok egy vegán, vagy organikus esküvő megrendezésével, pár igazán jól hangzó ételt összeválogattam nektek.
A vega menüben megtalálható -többek között- a Séf sajtválogatása kerti gyümölccsel és befőttekkel, a Mezze tál Hummusszal, Baba Ganouj, sült pirospaprikák, oliva saláta és friss pita, antipasto pácolt articsókával, édes paprika rugulával, pácolt koktélparadicsom mozzarellával, kevert olivák, és a hierloom salsa trió frissen sült tortilla chipssel.
Aki pedig hússal is szeretné tölteni az idejét és a gyomrát, az bátran választhat az új-zélandi báránybordából tormás krumplipürével, friss kacsából karamellizált lilahagymával és sült zöldbabbal, konfitált lazacból házi baconnel és serpenyős brokkolival, vagy a bélszínből cabernet mártásban.. Jó étvágyat az ebédhez! :)